Wie zijn wij?

Okido Kinderopvang is een kleinschalig kindercentrum in Vleuten-De Meern dat zich ten doel stelt kwalitatief hoogwaardige kinderopvang te bieden voor kinderen van 8 weken tot 4 jaar.

Wie zijn wij?…
Wij stellen ons graag op deze pagina aan u voor.
Door te klikken op de menubalk hierboven navigeert u naar andere onderwerpen.

Okido biedt sinds 1999 dagopvang aan in de wijk Veldhuizen. Sinds 2003 zijn wij gehuisvest in een gebouw dat gelegen is bij het onderwijs- en opvangcluster “De Bonte Berg”.
Onze kleinschalige locatie biedt in vergelijking tot overige kindercentra in de buurt een aantal “extra’s” zoals 2 slaapkamers per groep, extra vierkante meters in de groepen en extra leidsteruren per kind.

Wij kiezen om pedagogische redenen voor het bieden van kleinschalige dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, verdeeld over twee groepen met een verticale leeftijdsopbouw.
Bij Okido kunnen de kinderen spelen met hun eigen leeftijdsgenootjes, maar ook met kinderen van andere leeftijden. Doordat de kinderen bijna vier jaar lang in dezelfde groep blijven is er sprake van continuïteit en een veilige, vertrouwde omgeving voor het jonge kind.
Door een dagprogramma op maat voor de verschillende leeftijden bieden we zowel rust voor de baby’s als ontwikkelingsmogelijkheden voor de oudere kinderen.
Broertjes en zusjes kunnen in één groep geplaatst worden, zodat zij ook in het kinderdagverblijf samen kunnen zijn.

Okido is vooral ook een plek waar kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers zich thuis kunnen voelen in een overzichtelijke maar ook knusse omgeving.
Ons kindercentrum kenmerkt zich door een persoonlijke, kleinschalige benadering. We hebben veel aandacht voor de pedagogische kwaliteit van de opvang en met name de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Wij vinden het allereerst belangrijk dat er een warme en plezierige opvoedsituatie wordt gecreëerd waarin het kind zich op zijn gemak voelt en zichzelf kan zijn. Dan kan het kind zich te midden van andere kinderen, onder begeleiding van deskundige en ervaren medewerkers, ontwikkelen en ontplooien op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo.
We bereiden de kinderen in hun eigen tempo voor op de basisschool door het stimuleren van allerlei praktische en voorschoolse vaardigheden en het aanbieden van 3+ activiteiten.

Okido staat er om bekend dat wij zeer weinig wisselingen in personeel hebben. Onze leidsters vormen jarenlang dezelfde vertrouwde gezichten voor de kinderen. Dit wordt door veel ouders als zeer prettig ervaren.

Op de foto’s elders op deze website kunt u zien hoe “klein en groot” het naar hun zin hebben bij Okido.

Uiteraard bent u ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze locatie. U kunt een afspraak maken voor een rondleiding via info@okido-kinderopvang.nl.
Of meld u aan via de knop boven in de menubalk op deze pagina.